Всесвітній день довкілля

Всесвітній день довкілля (World Environment Day), встановлений ООН і щорічно відмічається 5 червня, являється для усіх екологів і природоохоронних організацій одним з основних способів притягнути увагу світової громадськості до проблем довкілля, а також стимулювати політичний інтерес і відповідні дії, спрямовані на охорону довкілля.

Свято було проголошене в 1972 році на 27-ій сесії Генеральної Асамблеї ООН (Резолюція № A/RES/2994 від 15 грудня 1972 року). Датою проведення вибрано 5 червня – день початку роботи Стокгольмської конференції з проблем середовища в 1972 році (Stockholm Conference on the Human Environment), що оточує людину, за яким послідувало створення Програми ООН по довкіллю (ЮНЕП). Святкування цього Дня розраховане на те, щоб пробудити в кожній людині бажання сприяти охороні довкілля.

Всесвітній день довкілля – ця подія як для кожної людини, так і для всього світу. З початку святкування в 1972 році, жителі багатьох країн провели багатотисячні заходи, починаючи з прибирання навколо свого дому, посадки дерев і закінчуючи боротьбою із злочинами проти дикої природи. За ці роки тисячі людей з різних країн і соціальних секторів взяли участь в спеціальних заходах по захисту довкілля. І сьогодні цей День дає можливість кожному з нас перейняти на себе відповідальність за турботу про нашу планету і активно сприяти змінам.

Компанія ЦЕРН вітає всіх екологів і людей приймаючих активну участь у захисті і збереженні довкілля.