НАЦІОНАЛЬНИЙ ПЛАН УПРАВЛІННЯ ВІДХОДАМИ

Cьогодні відбулося перше засідання Координаційної ради з питань реалізації Національної стратегії управління відходами в Україні до 2030 року.

 

Під час засідання відбулося обговорення драфту Національного плану управління відходами, підготовленого Міністерство екології та природних ресурсів України спільно із міжнародними експертами на виконання Національної стратегії управління відходами, яку було ухвалено наприкінці 2017 року.

 

Головне завдання налагодити централізоване управління відходами на основі першого стратегічного документа загальнодержавного рівня.

 

Зараз в Україні переробляється лише 3% твердих побутових відходів. Згідно з ухваленою Національною стратегією управління відходами, розробленою на зразок чинних моделей в країнах ЄС, до 2030 року близько 70% відходів має бути перероблено або повторно використано.

 

“Для втілення на практиці нової моделі управління відходами знадобиться не лише залучення нових інвестицій та політична воля, але й активність самих громадян та їх бажання змінити звичну модель поведінки” – зазначив Міністр екології та природних ресурсів Остап Семерак.