PROJECT SUNROOF ВІД GOOGLE

Компанія Google пропонує нову послугу, яка зможе допомогти домовласникам заощадити гроші, перейшовши на сонячну енергію.
Сервіс Project Sunroof розроблений в партнерстві з постачальником енергії Eon. Завдяки йому можна легко визначити, наскільки ефективною буде установка домашніх сонячних електростанцій в тій чи іншій місцевості.
Project Sunroof враховує кут нахилу даху будинку, висоту Сонця над горизонтом, дані про погоду, кількість сонячних днів в році, наявність затінюють об’єктів тощо. Google стверджує, що сервіс проводить досить детальний аналіз, зокрема може оцінити вплив одного дерева на сонячний потенціал будинку.
Це не перший проект такого роду – Ikea пропонує подібний сервіс у співпраці з Solarcentury, а Tesla запустила свій власний калькулятор Solar Roof минулого літа. Однак ці компанії вимагають від домовласників надавати додаткові дані про форму їх дахів або будинків, перш ніж отримати розрахунок заощаджень. Project Sunroof «знижує бар’єри» для домовласників, автоматично перевіряючи дані покрівлі, використовуючи зображення Google Earth. Вперше Sunroof був запущений в США в 2015 році. Сьогодні сервіс доступний в Німеччині та деякіх регіонах Великобританії.